Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Καραϊσκάκειο: Συγκλονιστικές αφηγήσεις δότη και λήπτη μυελού οστών

Οι συγκλονιστικές αφηγήσεις της πορείας μιας μητέρας ενός βρέφους από τη διάγνωση καλπάζουσας λευχαιμίας στη ζωή και μιας δότριας μυελού των οστών που υπερνίκησε το φόβο και βίωσε την ανάταση της προσφοράς ζωής, κορύφωσαν τις στιγμές της τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο κατά την οποία τιμήθηκαν οι 62 δότες μυελού των οστών, οι οποίοι έδωσαν μοσχεύματα κατά το 2016 και το 2017 μέχρι σήμερα.
Η τελετή διοργανώθηκε από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και τελούσε υπό την αιγίδα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος αφού εξέφρασε υπερηφάνεια για την
πρωτιά της Κύπρου παγκοσμίως στον αριθμό εθελοντών δοτών, τίμησε μαζί με τους Υπουργούς Παιδείας Κώστα Καδή και Υγείας Γιώργο Παμπορίδη τους 62 ήρωες – δότες, όπως τους χαρακτήρισε.
Η λήπτης μοσχεύματος Άννα- Μαρία Ανδρονίκου είπε πως άντλησε θάρρος και παραβρέθηκε στην τελετή για να παρακαλέσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εγκρίνει την ίδρυση μεταμοσχευτικού κέντρου στην Κύπρο και για να υποκλιθεί στους 62 τιμώμενους.
Αφηγήθηκε εν συντομία την αγωνία για το παιδί της, που ήταν βρέφος, από τη στιγμή που διαγνώστηκε με καλπάζουσα λευχαιμία μέχρι να εντοπιστεί δότης και να νικήσει τη μάχη με το «δώρο του άγνωστου της ήρωα».
Η δότης Αφροδίτη Δερματά είπε πως οδηγήθηκε για τη σωτηρία της ψυχής να δηλωθεί εθελόντρια δότης, περιέγραψε την πορεία να υπερνικήσει το φόβο από τη στιγμή που ενημερώθηκε πως ήταν ιστοσυμβατός δότης με άνδρα στην ηλικία της στο εξωτερικό.
Πρόσθεσε ότι με τη στήριξη του συζύγου της κατόρθωσε να αρθεί στο ύψος της προσφοράς και να προσπαθήσει να ενδυναμώσει με θετική ενέργεια το μόσχευμα που πρόσφερε ώστε ο λήπτης να κερδίσει τη μάχη. «Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία ένιωθα πιο ελαφριά από τον άνεμο», συμπλήρωσε.
Η Πρόεδρος του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος Πόπη Κανάρη είπε ότι η εκδήλωση αποτελεί την έναρξη των εκδηλώσεων του Σεπτέμβρη, του μήνα λευχαιμίας, τιμώντας τους εθελοντές δότες Ε/κ και Τ/κ που έθεσαν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία του πάσχοντος συνανθρώπου μας.
Η βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της πρώτης Κυρίας να θέσουν υπό την αιγίδα τους την εκδήλωση συνιστά έμπρακτη απόδειξη ότι το Καραϊσκάκειο και όλη η οικογένεια, των εθελοντών δοτών, το ιατρικό και το παραϊατρικό προσωπικό, του Υπουργείου Υγείας και των χορηγών, έχουν την προσωπική του στήριξη, συνέχισε.
Το Καραϊσκάκειο μετά από 20 χρόνια προσφοράς αναβαθμίζεται τόσο προς το έργο του όσο και προς το ρόλο του, συνέχισε η κ. Κανάρη, προσθέτοντας ότι το Καραϊσκάκειο λειτουργεί ένα από τα διαπιστευμένα και πιο ολοκληρωμένα εργαστήρια διαγνωστικής αιματο-ογκολογίας στην Ευρώπη και ένα κέντρο ερευνητικής αιματο-ογκολογίας.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο μια Ευχή» Γιώργος Πενηντάεξ είπε ότι Καραϊσκάκειο Ίδρυμα με τη λειτουργία του αποτέλεσε το πρώτο έμπρακτο και επιτυχημένο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο.
Πρόσθεσε ότι το Καραϊσκάκειο αποτελεί μια κοινή τράπεζα αγάπης και ανθρωπιάς και ανιδιοτελούς προσφοράς, ένα ταμιευτήριο ζωής για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, αναφέροντας ότι μέσα από το Καραϊσκάκειο γράφονται καθημερινά λαμπρές σελίδες αλτρουϊσμού που υμνούν τον κυπριακό λαό, που είναι προικισμένος με το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο, την καρδιά και την ψυχή του και δεν λυγίζει στις οικονομικές κρίσεις και τις όποιες δυσκολίες της ζωής.

Πηγή: philenews/ ΚΥΠΕ

http://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.