Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ολοκλήρωση προγράμματος χορηγιών προς το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη ικανοποίηση θέλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι το πρόγραμμα δωρεών του Συλλόγου μας προς το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για το 9μηνο του 2017 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Θεωρούμε ότι η μεταμόσχευση  νεφρού και των υπόλοιπων συμπαγών οργάνων,  αποτελεί αποκλειστικά
θέμα της κάθε κοινωνίας και του πολιτισμού που αυτή διαθέτει αφού ο γείτονας της διπλανής πόρτας είναι αυτός που θα καταλήξει στην νεφρική ανεπάρκεια και θα χρειαστεί ένα μόσχευμα. Είναι θέμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αυτοεκτίμησης, οι ιατρικές υπηρεσίες να είναι υψηλού επιπέδου και να παρέχονται σε ασφαλές περιβάλλον. Ο τρόπος  αντιμετώπισης των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας  είναι τελικά ο καθρέπτης της συνείδησης μας. 
      Στο κάλεσμα μας ανταποκρίθηκαν συμπολίτες μας ατομικά ή μικρές και μεγαλύτερες εταιρίες που χωρίς την ουσιαστική συμβολή τους δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση του προγράμματος.
       Σε αυτό το διάστημα στην Κλινική Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης δωρίστηκαν οκτώ κλιματιστικά μηχανήματα για την αντικατάσταση των παλαιών και μη λειτουργικών στους θαλάμους νοσηλείας των μεταμοσχευμένων έτσι η ώστε η περίθαλψη τους να γίνεται σε αξιοπρεπείς κι ανθρώπινες συνθήκες. Τα επτά εξ αυτών δωρίστηκαν από την BSH-Group και ένα από την κυρία Αποστολία Ζολώτα.
       Ανακαινίστηκε πλήρως το Εξωτερικό Ιατρείο Μεταμοσχεύσεων με την προσφορά του κυρίου Δημητριάδη Ιωάννη και της εταιρίας Ε.Νάστη & ΣΙΑ Ο.Ε. καθώς και της κυρίας Αποστολίας Ζολώτα.

  Εκσυγχρονίστηκε ο εξοπλισμός θαλάμου παίδων της Κλινικής Μεταμοσχεύσεων με χορηγό το Νοσοκομείο "Μητέρα" του ομίλου Υγεία.
    Η εταιρία Αμοιρίδης - Σαββίδης Α.Ε.  ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα μας προσέφερε 8 κλιματιστικά και 3 ψυγειοκαταψύκτες :
  1. Στο Ανοσολογικό Κέντρο του Ιπποκρατείου με χώρο ευθύνης όλη την βόρεια Ελλάδα για την άμεση επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος διατήρησης των δειγμάτων των υποψήφιων ληπτών μοσχευμάτων, 4 κλιματιστικά και 3 ψυγειοκαταψύκτες.
  2. Στα Χειρουργεία του Νοσοκομείου 2 κλιματιστικά προκειμένου να υλοποιούνται απρόσκοπτα οι χειρουργικές επεμβάσεις.
  3. Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών 2 κλιματιστικά στις αίθουσες αναμονής που προσέρχονται σε αυτά έτσι ώστε η παραμονή τους να γίνεται σε καλύτερες συνθήκες.
      Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης θέλει να ευχαριστήσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα τις κυρίες Α.Ζολώτα, Ε.Σαμιωτάκη και Α.Λούβαρη καθώς και την γραμματεία του Συλλόγου για τις προσπάθειες που κατέβαλαν προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με επιτυχία.
       Είναι βέβαιο ότι η ευαισθητοποίηση και συμβολή της κοινωνίας, των συμπολιτών μας στην επίλυση προβλημάτων των δημόσιων Νοσοκομείων, που έως σήμερα αδυνατεί να λύσει η πολιτεία λόγω της κρίσης, αποτελεί βαθειά συνεισφορά στην προάσπιση της κοινωνικής συνοχής. Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους χορηγούς που στάλθηκαν αρωγοί στα αιτήματα μας και συνέβαλαν καθοριστικά στην ολοκλήρωση του σχεδίου.
      Ελπίζουμε ότι η ανταπόκριση της κοινωνίας μας στο επόμενο διάστημα θα είναι το ίδιο θετική για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της δημόσιας Υγείας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.