Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Έκκληση για 8χρονο κοριτσάκι με νεφροπάθεια

Έκκληση για 8χρονο κοριτσάκι με νεφροπάθεια
Έκκληση για περισσότερη στήριξη προς τους νεφροπαθείς, ειδικότερα προς τα μικρά παιδιά, απευθύνει η Παγκύπρια Οργάνωση Νεφροπαθών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργάνωσης Ανδρέα Μιχαήλ, τους τελευταίους τρεις μήνες, 8χρονο κοριτσάκι που επισκέπτεται με τους κηδεμόνες του το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για αιμοκάθαρση, ταλαιπωρείται καθώς, όπως υποστηρίζει ο
κύριος Μιχαήλ, ο καθετήρας που χρησιμοποιείται έχει πρόβλημα.
"Υπάρχει κίνδυνος να σταματήσει να δουλεύει. Εδώ και τρεις μήνες περιμένουμε να αντικατασταθεί. Θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με άλλα νοσοκομεία του εξωτερικού για να σταλεί ένας", δήλωσε στο reporter.com.cy ο πρόεδρος της Οργάνωσης Νεφροπαθών, προσθέτοντας ότι είναι αδιανόητο να μην υπάρχει καθετήρας για παιδιά στο νοσοκομείο, όταν μάλιστα δεν είναι κάτι που κοστίζει ακριβά.

"Η κατάσταση είναι πολύ μπερδεμένη. Επικοινωνήσαμε με το Τμήμα Αγορών του Υπουργείου Υγείας αλλά το θέμα δεν έχει διευθετηθεί. Δε ξέρω πιο κόλλημα υπάρχει, ξέρω μόνο ότι το κοριτσάκι ταλαιπωρείται και είναι άδικο" καταλήγει ο κύριος Μιχαήλ. 
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αγορών και Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας, η αγορά του καθετήρα έχει εγκριθεί και ήδη παραλήφθηκε από τον παιδονεφρολόγο που παρακολουθεί την 8χρονη Δρ. Αβραάμ Ηλία.

Σε επικοινωνία που είχε το reporter.com.cy με τον κ. Ηλία επισήμανε ότι η περίπτωση της 8χρονης είναι ιδιάζουσα λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και διαβεβαίωσε ότι ο καθετήρας θα χρησιμοποιηθεί την ερχόμενη βδομάδα. 

http://www.reporter.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.