Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

«Δώρο ζωής» για 45χρονη Βολιώτισσα νεφροπαθή

«Δώρο ζωής» για 45χρονη Βολιώτισσα νεφροπαθή
Τυχερό είναι το 2016 για μια 45χρονη Βολιώτισσα νεφροπαθή, που υποβλήθηκε σε επιτυχή μεταμόσχευση του ενός νεφρού χθες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα, χάρη στη μεγαλοψυχία των γονέων ενός 22χρονου που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα στην Αθήνα και ήταν κλινικά νεκρός. Από τη δωρεά οργάνων, θα δοθεί ζωή σε άλλους τουλάχιστον
τέσσερις συνανθρώπους μας.

Η νεφροπαθής από το Βόλο, υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση τα τελευταία 10 χρόνια, και φαίνεται να έχει αποδεχθεί το μόσχευμα και η πορεία της υγείας της κρίνεται ικανοποιητική.

«Με αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα μπήκε το 2016, σκορπίζοντας αισιοδοξία στο Σύλλογο νεφροπαθών Μαγνησίας», επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Γιαννάκος, όταν πέρυσι είχαν γίνει στη Μαγνησία μόνο δύο δωρεές οργάνων και δύο μεταμοσχεύσεις αντίστοιχα.

Ο νεαρός ήταν εγκεφαλικά νεκρός έπειτα από τροχαίο και οι συγγενείς του αποφάσισαν να δωρίσουν όλα τα όργανά του. Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, η καρδιά του πήγε σε Έλληνα λήπτη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, οι πνεύμονες στην Αυστρία, ενώ ο δεύτερος νεφρός και το ήπαρ σε δύο ασθενείς που ήδη και αυτοί υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι στη λίστα μεταμοσχεύσεων στο Ν. Μαγνησίας βρίσκονται 65-70 άνθρωποι ηλικίας 18 ως 65 χρονών, ενώ το σύνολο των αιμοκαθαρόμενων είναι 150 και συνολικά 240 (μαζί με τους μεταμοσχευμένους και περιτοναϊκούς).


http://www.thessaliatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.