Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Πάτρα: 37χρονη χάρισε ζωή σε συνανθρώπους μας με δωρεά οργάνων

Πάτρα: 37χρονη χάρισε ζωή σε συνανθρώπους μας με δωρεά οργάνων

Ο θάνατος της 37χρονης φυσικοθεραπεύτριας από τον Πύργο, προκάλεσε θλίψη και πόνο, αλλά ταυτόχρονα δίνει ζωή σε συνανθρώπους μας, που δίνουν τη δική τους μάχη.


Από το Αννόβερο της Γερμανίας μέχρι την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ασθενείς βρίσκονται σε διαδικασία λήψης μοσχεύματος μετά τη γενναία απόφαση της οικογένειας της άτυχης γυναίκας να δωρίσει τα όργανά της.

Η 37χρονη γυναίκα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ρίου και εξέπνευσε από εγκεφαλική αιμορραγία. Στη συνέχεια έγινε επιχείρηση για την αφαίρεση των οργάνων της και στο Νοσοκομείο του Ρίου βρέθηκαν χθες γιατροί από το Αννόβερο, το Ωνάσειο και νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαράλαμπος Μπονάνος υπογραμμίζει μιλώντας στο thebest.gr τη γενναιότητα που επέδειξαν παρά τον μεγάλο πόνο τους οι συγγενείς της γυναίκας, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, ενώ ευχαριστεί ιδιαίτερα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετείχε στην επιχείρηση και διήρκησε από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Οι γιατροί από το Αννόβερο πήραν τους δύο πνεύμονες. Στο Ωνάσειο δόθηκε η καρδιά της και στο Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη το ήπαρ. Οι δύο πνεύμονες εντάχθηκαν στη λίστα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Τα όργανα μεταφέρθηκαν στη Γερμανία και τη Θεσσαλονίκη μέσω του αεροδρομίου του Αράξου, ενώ η καρδιά με ασθενοφόρο του Ωνασείου.

Την ιδιαίτερη συμβολή της Διευθύντριας της ΜΕΘ Φωτεινής Φλίγκου στο εγχείρημα επισημαίνει ο κ. Μπονάνος, καθώς και του χειρουργού Ιωάννη Μαρούλη και της αναισθησιολόγου Νέλλης Σίντου.

ΠΗΓΗ: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To nefropatheis.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.

Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν.

Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας.

Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.